Forsiden av Matdagboka viser kostsirkelen, hvor man ser at halvparten av det man spiser bør være frukt og grønt.

Matdagboka – for deg som vil bli mer bevisst kostholdet ditt

Last ned Matdagboka

Matdagboka er utarbeidet i to versjoner, tilpasset ulik bruk.

Felles for begge versjonene er at det kan føres matdagbok for tre dager tre ganger, totalt ni sider. I tillegg omhandler begge bøker temaer som matvaner, måltidsrytme, måltidsplan, å sette seg mål, og å takle sug.

Matdagbok – for deg som vil bli mer bevisst kostholdet ditt («kortversjon»)

Denne versjonen er utarbeidet til bruk i helsesamtale og individuell oppfølging, og er en videreføring av forrige versjon av matdagboka.

Ved bruk av trykkeri (anbefales)

Hvis du skriver ut selv

For at Matdagboka skal kunne skrives ut som hefte må du krysse av på følgende innstillinger. Trykk «Skriv ut fil» og velg under «Sideskalering og -håndtering»:

  • Hefte
  • Delsett for hefte: Begge sider 
  • Binding: Venstre
  • Retning: Stående (OBS, dersom noen sider kommer opp-ned, skal denne endres til liggende)

Fil for utskrift (PDF, 36 MB)

Matdagbok – arbeidsbok til kurset Bra mat for bedre helse («langversjon»)

Denne versjonen er laget for å brukes som en arbeidsbok for deltakere på kurset Bra mat for bedre helse. Boken er delt inn i kursdag 1–6 og inneholder oppgaver og hjemmeoppgaver som gis gjennom kurset.

Ved bruk av trykkeri (anbefales pga. tykkelse på boka)

Hvis du skriver ut selv

For at Matdagboka skal kunne skrives ut som hefte må du krysse av på følgende innstillinger. Trykk «Skriv ut fil» og velg under «Sideskalering og -håndtering»:

  • Hefte
  • Delsett for hefte: Begge sider 
  • Binding: Venstre
  • Retning: Stående (OBS, dersom noen sider kommer opp-ned, skal denne endres til liggende)

Fil for utskrift (PDF, 97 MB)

Sender ikke ut papirkopier

Helsedirektoratet sender ikke ut trykte utgaver.

Først publisert: 06.12.2016 Siste faglige endring: 29.08.2025 Se tidligere versjoner