Artikkelen er 2 år gammel, informasjonen kan være utdatert.

I dag samles flere aktører digitalt for å diskutere hvordan bærekraft skal integreres i de nye nordiske næringsstoffanbefalingene (NNR2022). Både matindustrien, forskere og frivillige organisasjoner er invitert til å delta på webinaret som er fulltegnet.
Nordisk samarbeid
Nordisk ministerråd har bedt om at bærekraftaspektet i kosthold skal integreres i NNR2022. Mens noen land allerede har påbegynt denne krevende oppgaven, og den siste utgaven av NNR (2012) inkluderte et kapittel om bærekraft, vil bærekraft nå bli fullt integrert i de matvarebaserte kostrådene i NNR2022. For å starte dette arbeidet arrangeres det i dag et heldagswebinar. Opptak legges ut i etterkant.
Lenke til program for webinaret
En utfordrende oppgave
- NNR utgjør det vitenskapelige grunnlaget for nasjonale næringsstoffanbefalinger og matvarebaserte kostråd i Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge, samt de baltiske landene. Den nye utgaven av NNR, som vil bli publisert i 2022, vil integrere bærekraft i de matvarebaserte kostrådene. Dette er en utfordrende oppgave, sier professor Rune Blomhoff som leder prosjektets arbeidsgruppe.
- Vi satser på å integrere bærekraft på en transparent og åpent måte, basert på konsensus fra den best tilgjengelige vitenskapelige evidensen. De nye NNR vil være en veiviser som påvirker mye av matvaresystemene i de nordiske og baltiske landene, sier Blomhoff. Metodikken for å integrere bærekraft i de matvarebaserte kostrådene vil bli diskutert i et internasjonalt symposium 24. september 2020, avslutter Blomhoff.
Ferdigstilt i 2022
De nordiske næringsstoffanbefalingene utgjør det vitenskapelige grunnlaget for nasjonale næringsstoffanbefalinger og matvarebaserte kostråd i Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge, samt de baltiske landene. Det internasjonale samarbeidet mellom de nordiske landene har resultert i fem tidligere utgaver av NNR. Målet er å ferdigstille de nye NNR i 2022.