Råd om hånd- og hostehygiene
Virksomhetene bør tilrettelegge for god håndhygiene for ansatte og reisende. Se også sjekkliste.
- Tilgjengelighet og plassering av håndhygienefasiliteter er viktig for at ansatte og passasjerer skal etterleve råd og anbefalinger.
- Fasilitetene bør være godt synlige og tilgjengelig i umiddelbar nærhet til området hvor hyppig kontakt mellom mennesker finner sted.
- Plasseringen bør være hensiktsmessig og forutsigbar og bør baseres på analyse av arbeids- og passasjerflyten i det enkelte område.
Se Folkehelseinstituttets nettsider for flere råd om hånd- og hostehygiene.
Sist faglig oppdatert: 30.09.2020
Helsedirektoratet (2020). Råd om hånd- og hostehygiene [nettdokument]. Oslo: Helsedirektoratet (sist faglig oppdatert 30. september 2020, lest 20. april 2021). Tilgjengelig fra https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/smittevern-i-luftfarten-covid-19/smitteforebyggende-tiltak/rad-om-hand-og-hostehygiene
Få tilgang til innhold fra Helsedirektoratet som åpne data: https://utvikler.helsedirektoratet.no