ForsidenSmittevern i luftfarten (covid-19)Smitteforebyggende tiltak

Råd om hånd- og hostehygiene

Virksomhetene bør tilrettelegge for god håndhygiene for ansatte og reisende. Se også sjekkliste.

  • Tilgjengelighet og plassering av håndhygienefasiliteter er viktig for at ansatte og passasjerer skal etterleve råd og anbefalinger.
  • Fasilitetene bør være godt synlige og tilgjengelig i umiddelbar nærhet til området hvor hyppig kontakt mellom mennesker finner sted.
  • Plasseringen bør være hensiktsmessig og forutsigbar og bør baseres på analyse av arbeids- og passasjerflyten i det enkelte område.

Se Folkehelseinstituttets nettsider for flere råd om hånd- og hostehygiene.  


Sist faglig oppdatert: 30.09.2020

Helsedirektoratet (2020). Råd om hånd- og hostehygiene [nettdokument]. Oslo: Helsedirektoratet (sist faglig oppdatert 30. september 2020, lest 20. april 2021). Tilgjengelig fra https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/smittevern-i-luftfarten-covid-19/smitteforebyggende-tiltak/rad-om-hand-og-hostehygiene

Få tilgang til innhold fra Helsedirektoratet som åpne data: https://utvikler.helsedirektoratet.no
Kontakt oss

Helsedirektoratet
Vitaminveien 4
Postboks 220 Skøyen, 0213 Oslo
0483 Oslo

Nyheter
Presse
Abonnere på innhold
Ledige stillinger
Konferanser og kurs
Høringer
Personvernerklæring
Facebook
Twitter