Renhold, hånd- og hostehygiene
Renhold
Virksomhetenes rutiner bør sikre tilstrekkelig godt renhold.
Se Folkehelseinstituttets råd om rengjøring og desinfeksjon (fhi.no)
Hånd- og hostehygiene
Virksomheten bør tilrettelegge for god håndhygiene for ansatte og besøkende. Både håndvask og alkoholbasert hånddesinfeksjon er gode og effektive metoder for håndhygiene.
Fasiliteter for håndhygiene bør være godt synlig og tilgjengelig der folk har tett kontakt, og plasseringen bør være hensiktsmessig og forutsigbar:
- Ved inngangen/utgangen
- Fellesområder som venterom, resepsjon, møterom ol.
- Steder det serveres mat, for eksempel kantine / felleskjøkken
- Andre områder etter vurdering
Se Folkehelseinstituttets råd om hånd- og hostehygiene (fhi.no)
Helsedirektoratet (2020). Renhold, hånd- og hostehygiene [nettdokument]. Oslo: Helsedirektoratet (sist faglig oppdatert 10. mars 2021, lest 17. april 2021). Tilgjengelig fra https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/hjemmekontor-og-arbeidsplasser-covid-19/smitteforebyggende-tiltak-pa-arbeidsplasser/renhold-hand-og-hostehygiene