ForsidenArbeidsplasser og hjemmekontor (covid-19)Smitteforebyggende tiltak på arbeidsplasser

Renhold, hånd- og hostehygiene

Råd

Renhold

Virksomhetenes rutiner bør sikre tilstrekkelig godt renhold.

Se Folkehelseinstituttets råd om rengjøring og desinfeksjon (fhi.no)

Hånd- og hostehygiene

Virksomheten bør tilrettelegge for god håndhygiene for ansatte og besøkende. Både håndvask og alkoholbasert hånddesinfeksjon er gode og effektive metoder for håndhygiene.

Fasiliteter for håndhygiene bør være godt synlig og tilgjengelig der folk har tett kontakt, og plasseringen bør være hensiktsmessig og forutsigbar:

  • Ved inngangen/utgangen
  • Fellesområder som venterom, resepsjon, møterom ol.
  • Steder det serveres mat, for eksempel kantine / felleskjøkken
  • Andre områder etter vurdering

Se Folkehelseinstituttets råd om hånd- og hostehygiene (fhi.no)​​​​​​​


Sist faglig oppdatert: 10.03.2021 Se tidligere versjoner

Helsedirektoratet (2020). Renhold, hånd- og hostehygiene [nettdokument]. Oslo: Helsedirektoratet (sist faglig oppdatert 10. mars 2021, lest 17. april 2021). Tilgjengelig fra https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/hjemmekontor-og-arbeidsplasser-covid-19/smitteforebyggende-tiltak-pa-arbeidsplasser/renhold-hand-og-hostehygiene

Få tilgang til innhold fra Helsedirektoratet som åpne data: https://utvikler.helsedirektoratet.no
Kontakt oss

Helsedirektoratet
Vitaminveien 4
Postboks 220 Skøyen, 0213 Oslo
0483 Oslo

Nyheter
Presse
Abonnere på innhold
Ledige stillinger
Konferanser og kurs
Høringer
Personvernerklæring
Facebook
Twitter