Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

ebXML Rammeverk

Standarden beskriver et rammeverk for elektronisk kommunikasjon.

Den dokumenterer hvilke deler av ebXML som skal benyttes i helse- og omsorgstjenesten i Norge, og hvordan standarden skal benyttes for å sikre standardisert og entydig bruk. Rammeverket definerer blant annet et XML-format for en konvolutt som kan benyttes til å pakke inn elektroniske meldinger samt prosesser for kvittering, pålitelighet i meldingsoverføringen og sikkerhet.

Rapporten forholder seg til ebMS 2.0-standarden i ebXML, og spesifiserer hvilke element som er valgfrie og hvilke som er påkrevd for å sikre interoperabilitet mellom ulike implementasjoner. Det er også dokumentert hvilke kodeverk som skal benyttes og krav til innhold i de ulike informasjonselementene.

Last ned standarden og teknisk dokumentasjon

Last ned Rammeverk for elektronisk meldingsutveksling i helsevesenet: Basert på ebXML (HIS 1037:2011) fra Sarepta teknisk arkiv

Obligatorisk standard

Standarden er obligatorisk for virksomheter i helse- og omsorgstjenesten som yter helsehjelp og som sender eller mottar meldinger

Hjemmel: Forskrift om standarder og nasjonale e-helseløsninger § 5 første ledd bokstav a).

Relaterte standarder

Vedlegg til meldinger (HIS 1037:2011) beskriver hvordan ebXML-konvolutten skal benyttes for å utveksle informasjon mellom virksomheter i helse- og omsorgstjenesten.

Siste faglige endring: 08. april 2024