Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Turnusfysioterapeutene er en viktig ressurs for helsetjenesten

Først publisert: 21.03.2020 Sist faglig oppdatert: 21.03.2020

Helsedirektoratets vedtak om å stenge virksomheter i offentlig og privat regi i kommunene gir utfordringer, blant annet for turnusfysioterapeuter, som kan få problemer med å få fullført sin turnustjeneste. Helsedirektoratet vil understreke at turnusfysioterapeutene kan omdisponeres til andre oppgaver i kommunene, slik at de holdes i arbeid.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

For å stoppe spredning av covid-19 og opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester, har Helsedirektorat besluttet å stenge virksomheter i offentlig og privat regi.

Vedtaket gjelder fra 15.03.2020 til 26.03.2020 med mulighet for forlengelse.

Brev Helsedirektoratet til kommunene og berørte organisasjoner

Les også informasjon med presiseringer av vedtaket

Helsedirektoratet er kjent med at stengningsvedtaket kan gi utfordringer med gjennomføring av turnustjeneste i kommunal helse- og omsorgstjeneste for  turnusfysioterapeuter.

Viktig at kommunene holder turnusfysioterapeutene i arbeid

Det er imidlertid viktig at kommunene fortsatt holder turnusfysioterapeutene i arbeid ved omdisponering til andre oppgaver, og at de så langt mulig ikke permitteres. Det er mange oppgaver de kan utføre i kommunene, som bidrar til å øke deres kompetanse i tråd med formålet for turnustjenesten.  

Vi er kjent med at omdisponering av fysioterapeuter til andre oppgaver allerede gjøres flere steder, også for fysioterapeuter i sykehus. Helsedirektoratet arbeider fortløpende med tiltak på personellfeltet som følge av covid-19 og vi oppfordrer til å følge med på Helsedirektorat.no

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold