Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Revidert veileder for smittevern i idretten

Først publisert: 12.10.2020 Sist faglig oppdatert: 12.10.2020

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har revidert veilederen for smittevern i idretten. Fra 12. oktober gjenåpner breddeidretten fase 1, bortsett fra i kommuner og regioner med økt smitte eller lokale utbrudd.

Artikkelen er 291 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).
218103-football-foto-andy photo-Mostphotos.jpg
Veilederen inneholder de nasjonale anbefalingene for smittevern i idretten. Kommunene kan, ved behov, gi ytterligere råd og anbefalinger. Sjekk derfor alltid hva som gjelder i din kommune i tillegg til de nasjonale anbefalingene. Foto: Andy photo/Mostphotos

 

Veileder: Smittevern for idrett

De viktigste endringene i veilederen  

  • Innen breddeidrett for voksne over 20 år kan trening med nærkontakt, der dette er nødvendig for gjennomføring av aktiviteten, gjenopptas for utøvere i fase 1 definert av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF)), bortsett fra i kommuner og regioner med økt smitte eller lokale utbrudd. Anbefalingen om minst 1 meters avstand mellom personer gjelder fremdeles i alle situasjoner der nærkontakt ikke er nødvendig.
  • Det åpnes for utendørsarrangementer med inntil 600 personer til stede samtidig, fordelt på kohorter med inntil 200 personer. Innendørs kan det fortsatt være maks 200 personer.
  • Råd om å sikre god ventilasjon innendørs
  • Råd om å holde minst 2 meter avstand ved trening med høy intensitet
  • Se oversikt over alle endringer i endringsloggen
  • Se plan faser for gjenåpning av idretten (Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF))

Nasjonale og lokale anbefalinger

Veilederen inneholder de nasjonale anbefalingene for smittevern i idretten.

Kommunene kan, ved behov, gi ytterligere råd og anbefalinger. Sjekk derfor alltid hva som gjelder i din kommune i tillegg til de nasjonale anbefalingene.

Hvem gjelder veilederen for

Veilederen gjelder for Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF), særforbund, idrettslag, foreninger og andre som arrangerer organisert idrett for alle aldersgrupper.

Målet er å beskytte mot smitte

I veilederen gis det råd om hvordan idrettslag/foreninger på en forsvarlig måte kan ivareta smittevernet og forebygge tilfeldig eksponering for og spredning av covid-19.

Veilederen inneholder informasjon både om grunnleggende smitteverntiltak som bør følges av alle gjennom hele pandemien, og smitteverntiltak spesielt tilknyttet idrett.

Ved behov, kan kommunene gi ytterligere lokale råd og anbefalinger. Kommunen informerer om disse.

Denne veilederen er laget i fellesskap mellom Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, der Folkehelseinstituttet har hatt ansvaret for det smittevernfaglige innholdet. Helsedirektoratet er utgiver.

Få varsel om endringer i veilederne

Nederst på forsiden i hver veileder fra Helsedirektoratet kan du legge inn e-post adresse og få varsel hver gang vi oppdaterer eller legger inn nytt innhold i den aktuelle veilederen.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold