Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Nytt e-læringskurs i palliativ behandling av eldre og alvorlig syke med covid-19

Først publisert: 16.09.2020 Sist faglig oppdatert: 16.09.2020

Et nytt e-læringskurs skal gi helsepersonell i kommunale helse- og omsorgstjenester kompetanse i palliativ omsorg, pleie og behandling av eldre og alvorlig syke personer med covid-19, som behandles i kommunene.

Artikkelen er 317 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).
Skjermbilde.PNG

Eldre og mennesker med underliggende sykdommer er spesielt utsatt for å bli alvorlig syke av covid-19. Kommuner som har hatt utbrudd, melder om svingende og dramatiske sykdomsforløp. Samtidig har det manglet opplæring i covid-19-spesifikk palliasjon for helsepersonell i kommunale helse- og omsorgstjenester.

På oppdrag for Helsedirektoratet har Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse utviklet et e-læringskurs i palliativ omsorg, pleie og behandling av eldre og alvorlig syke personer med covid-19, som bor hjemme eller på sykehjem.

-Helsedirektoratet er glad for at Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse har arbeidet raskt og godt i utviklingen av kurset, og håper kurset kan bidra til kompetanseheving hos helsepersonellet som behandler og gir omsorg og pleie til sårbare pasienter i en kritisk fase i livet, sier Helga Katharina Haug, avdelingsdirektør for kommunale helse- og omsorgstjenester i Helsedirektoratet.


For ansatte i kommunale helse- og omsorgstjenester

Kurset retter seg spesielt mot kommunale helse- og omsorgstjenester, og ansatte der som trenger kompetanseheving innenfor palliativ omsorg, pleie og behandling ved covid-19. Kurset vil også være interessant for helsepersonell i spesialisthelsetjenesten. E-læringskurset består av seks moduler og tar 2-3 timer å gjennomføre. 


Praktisk opplæring

Kurset gir opplæring i symptomstøttende behandling i en fase hvor pasienten klarer seg bra og kanskje blir frisk igjen. Det inkluderer også opplæring i kliniske observasjoner, slik at helsepersonellet raskt kan identifisere forverring, og til slutt omhandler kurset palliativ pleie, omsorg og behandling i livets sluttfase når pasienten blir svært syk. E-læringskurset er gratis og åpent for alle. For å gjennomføre kurset trengs kun PC eller iPad med internettilkobling. 


Kurset finner du på nettsidene til Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse
 

Abonner på nytt eller oppdatert innhold