Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Nå åpnes det for at flere behandlere kan ha konsultasjoner på video og telefon

Først publisert: 24.03.2020 Sist faglig oppdatert: 24.03.2020

På grunn av situasjonen med korona-viruset innføres det nye takster for video- og telefonkonsultasjoner hos fysioterapeut, kiropraktor, jordmor, logoped og audiopedagog. Psykologer gis utvidet mulighet for å benytte eksisterende takster.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

Nye takster for video- og telefonkonsultasjoner

Takstforskriftene åpner nå opp for at behandlerne kan avtale konsultasjoner via video eller telefon i de tilfeller dette kan være en erstatning for fysisk fremmøte. Dette kan bidra til å sikre at pasienter som har behov for oppfølging og veiledning kan få dette.

For flere av personellgruppene er behandlingsmetodene fysiske av natur, og vanlige konsultasjoner kan i begrenset grad erstattes av videokonsultasjoner og telefon. Likevel vil det i noen situasjoner være mulig å legge om deler av aktiviteten til et tilbud basert på avstandsoppfølging. Takstendringene skal bidra til å legge til rette for dette.

Veiledning for bruk av videokonsultasjon

Når behandlerne gir tilbud om videokonsultasjoner, skal pasientene kunne være sikre på at dette skjer på en sikker måte som ivaretar personvernet. Direktoratet for e-helse har laget en veiledning for bruk av videokonsultasjon (ehelse.no).

Det er viktig at alle behandlere som tar i bruk videokonsultasjoner forholder seg til disse retningslinjene.

Bruk av nye takster

Presiseringer om bruk av de nye takstene (helfo.no).

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold