Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Melding om at et barn døde i dag av covid-19-relatert sykdom

Først publisert: 18.11.2020 Sist faglig oppdatert: 18.11.2020

Haukeland universitetssykehus meldte i dag om et covid-19-dødsfall hos et barn. Barnet hadde annen alvorlig sykdom i tillegg.

Artikkelen er 259 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

- Dette er en veldig trist nyhet og minner oss om alvoret og viktigheten av å bremse pandemien, og at vi alle gjør jobben med å følge smittevernrådene, sier Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i felles uttalelse.

Om barn og covid-19

Det er svært få dødsfall fra covid-19 som er meldt hos barn globalt. Dette skjer ekstremt sjelden hos friske barn, og internasjonalt har vi også sett at det er barn som har annen alvorlig sykdom, som er mest utsatt for både sykehusinnleggelse og dødsfall på grunn av covid-19.

De barna dette gjelder er barn med komplekse lidelser, som for eksempel alvorlige medfødte syndromer eller alvorlig nevrologisk sykdom med svært nedsatt funksjonsnivå.

De aller fleste barn får ikke alvorlig sykdom med covid-19, selv om de har annen sykdom fra før.

Norsk barnelegeforening har utarbeidet råd om hvilke barn som eventuelt skal ha tilrettelegging på skolen på grunn av risiko. Dette dreier seg om sjeldne og alvorlige tilstander.

Barn med kronisk sykdom og risiko for covid-19; Veiledende råd for deltagelse på skole og i barnehage (pdf) (Norsk barnelegeforening)

Data og erfaringer både nasjonalt og internasjonalt tilsier at barn i mindre grad enn voksne blir syke av covid-19. De fleste barn får mild sykdom, og det er sjelden behov for sykehusinnleggelse.

Tall fra det norske Dødsårsaksregisteret viser at 4-5 barn i alderen 1-17 år dør på grunn av infeksjoner i Norge hvert år. 1-2 av disse skyldes influensa.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold