Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

H.K.H. Kronprinsen: -Tusen takk for jobben dere gjør

Først publisert: 20.03.2020 Sist faglig oppdatert: 20.03.2020

På Skype fra Skaugum takket Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen alle ansatte i Helsedirektoratet for jobben de gjør under korona-utbruddet: - Dere har all grunn til å være stolte, sa han.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

H.K.H. Kronprinsen deltok på det faste fredagsforum for ansatte i Helsedirektoratet via Skype:

-Det er veldig viktig at vi har kompetente folk som gir befolkningen råd i den situasjonen vi er i. Dere skal vite at dere har vår støtte i det arbeidet dere gjør nå, sa H.K.H. Kronprinsen.

Helsedirektør Bjørn Guldvog ga en kort orientering om de tre viktigste oppgavene Helsedirektoratet jobber med.

-Vi setter stor pris på at kronprinsen gir oss oppmerksomhet i en så vanskelig tid, sa Guldvog.

-Først og fremst handler dette om mennesker og menneskers liv. Derfor er det helt avgjørende at vi klarer å begrense smitten.

-Så er det viktig at vi setter hele helsetjenesten i stand til å gjøre jobben sin. Vi jobber kontinuerlig med å øke tilgangen på utstyr og utarbeide råd og retningslinjer for tjenesten. I tillegg bistår vi regjeringen i deres arbeid, sa Guldvog.

Han understreket at direktoratet ikke jobber med dette alene:

- Vi er helt avhengig av et nært og godt samarbeid med alle som bidrar, sa han.

De to fungerende assisterende direktørene Linda Granlund og Espen Rostrup Nakstad orienterte kort om det daglige arbeidet under korona-utbruddet.

H.K.H. Kronprins Haakon stilte flere spørsmål. Han var blant annet opptatt av arbeidssituasjonen for de som jobber i Helsedirektoratet.

-Det er riktig at vi, i likhet med mange andre i helsetjenesten, jobber nesten døgnet rundt for å begrense smitten i samfunnet. Vi ser nå at det er viktig å legge opp gode turnusordninger slik at medarbeiderne er uthvilt og kan ta de riktige avgjørelsene, sa Linda Granlund.  

 

 

Abonner på nytt eller oppdatert innhold