Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Koronasertifikat og hurtigtesting åpner for større publikum på arrangementer

Helsedirektør Bjørn Guldvog mener det er forsvarlig å avholde større arrangementer, men det stiller krav til arrangørene. Og "meteren" gjelder fremdeles. Foto: Helsedirektoratet

Helsedirektør Bjørn Guldvog mener det er forsvarlig å avholde større arrangementer, men det stiller krav til arrangørene. Og "meteren" gjelder fremdeles. Foto: Helsedirektoratet

Først publisert: 01.07.2021 Sist faglig oppdatert: 01.07.2021

Flere arrangører vil utover sommeren ta i bruk koronasertifikat og hurtigtesting. Det vil gjøre det mulig å lage trygge arrangementer for et større publikum.

Artikkelen er 28 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

- Ved å bruke sertifikat, i kombinasjon med et tilbud om hurtigtesting, kan arrangører være tryggere på at ikke deltakerne smitter hverandre. Dermed blir det forsvarlig å gjennomføre større arrangementer, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Formålet med regelverket er å sikre at gjester som er på arrangementer ikke er smitteførende. Men det krever en innsats av arrangørene.

Bruk av koronasertifikat

Arrangører må først ta stilling til om de vil gjennomføre arrangementer med eller uten bruk av koronasertifikat.

Bruk av koronasertifikat gjør at det er tillatt med flere deltakere/publikum på arrangementet, men det stilles samtidig flere krav til gjennomføringen.

Se kravene i Veiledning om koronasertifikat til arrangører.

Avtale med testtilbyder

For å sikre testkapasitet og tilgjengelighet i forbindelse med arrangementet skal arrangør inngå avtale med én eller flere testtilbydere.

For å unngå køer og ansamlinger bør testing gjennomføres i god tid i forkant av arrangementet, men ikke tidligere enn 24 timer, fordi grønt sertifikat basert på test kun varer i 24 timer.

Felles for alle arrangementer (både med og uten koronasertifikat) er at det fortsatt må gjennomføres med smitteverntiltak. Se regler og antallsbegrensninger for offentlige arrangementer med og uten koronasertifikat her.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold