Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Helsedirektoratet anbefaler at landskampen mellom Norge og Israel avlyses

Først publisert: 11.11.2020 Sist faglig oppdatert: 11.11.2020

Helsedirektoratet har i dag hatt møte med Norges fotballforbund, Norges idrettsforbund og Oslo kommune hvor partene har diskutert om dagens landskamp kan gjennomføres. Helsedirektoratets klare anbefaling er at kampen ikke bør spilles.

Artikkelen er 267 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).
Tom midtsirkel
Foto: Mostphotos

- Helsedirektoratet mener det er en risiko for smitte blant spillere og støtteapparat dersom dagens landskamp mellom Norge og Israel blir gjennomført. Jeg vil derfor fraråde at kampen spilles, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Alle de israelske og norske landslagsspillerne, som spiller i utlandet, ble testet ved ankomst til Norge. Et negativt testresultat betyr ikke at spillere ikke er smittet, men gir bare et øyeblikksbilde fordi det kan ta flere dager fra man er smittet til testen slår positivt ut. Personer som ikke har symptomer på covid-19 tidlig i sykdomsforløpet, kan likevel være smittsomme.

Helsedirektoratet har tidligere i høst anbefalt at man ikke gir unntak fra karantenereglene i forbindelse med gjennomføring av landskamper i fotball. Helsedirektoratet har ikke uttalt at gjennomføring av en fotballkamp på internasjonalt nivå, hvor deltakerne ikke har vært i karantene, er trygt å gjennomføre.

- Med den kunnskapen vi har i dag om smittesituasjonen i Europa, om hvor lett og hvordan viruset smitter, vil det være risiko for smitte dersom kampen gjennomføres. Vi ser at det er mange fotballklubber som på tross av strenge smitteverntiltak, blir rammet av smitte, påpeker Bjørn Guldvog.

Helsedirektoratet ble først kontaktet av Oslo kommune tirsdag ettermiddag og det ble gjennomført telefonmøter utover kvelden. På bakgrunn av disse samtalene kommer Helsedirektoratet med denne klare anbefalingen i dag.

- I en unntakstid hvor store deler av Norge er stengt ned, fremstår det som unødvendig at en denne type arrangementer gjennomføres med den risikoen det innebærer, sier Bjørn Guldvog

Abonner på nytt eller oppdatert innhold