Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Helseaktuelt – korona, uke 13

Først publisert: 27.03.2020 Sist faglig oppdatert: 27.03.2020

Denne ukens utgave tar blant annet for seg sentrale nyheter for helsepersonell, dugnad for smittevernutstyr og om hvordan LHL-sykehuset på Gardermoen rigget om driften på 9 timer til å bli korona-enhet.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

I utgaven denne uken har vi samlet noen sentrale nyheter og saker for helsepersonell.

Her kan du lese om registrering av helsepersonell som ikke jobber i helsesektoren, cyber-sikkerhet utenfor arbeidsplassen og nye arbeidstidsregler for sykehusleger.

Vi skriver også om at Helsedirektoratet oppfordrer til nasjonal dugnad for å skaffe nok smittevernutstyr og Helse Sør-Øst RHF koordinerer arbeidet. Her kan du også melde fra, dersom du har smittevernutstyr tilgjengelig.

Og apropos smittevernutstyr: Vi har snakket med Sisters in business i Asker. De varslet om permittering, men nå syr de smittevernfrakker for full maskin.

På LHL-sykehuset på Gardermoen rigget de om driften på 9 timer og er nå korona-enhet for alle som ankommer OSL med symptomer.

Og i den ukentlige spalten ‘Min koronahverdag’ har vi snakket med jordmor Mai-Britt som forteller om beredskapen ved fødeavdelingen på Ringerike sykehus.

Ukentlig utgave av Helseaktuelt

I forbindelse med koronakrisen gir vi nå ut en ukentlig utgave av Helseaktuelt, en digital publikasjon til helsepersonell. Hver utgave vil publiseres torsdager eller fredager, og vil inneholde oversikt over sentrale nyheter til helsepersonell og noen dypere saker.

Her kan du lese forrige ukes utgave.

Vi anbefaler at du ikke bruker Internet Explorer, men andre nettlesere som f.eks. Chrome, Edge eller Safari når du leser Helseaktuelt.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold