Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Etablerer fagråd for persontilpasset medisin

Først publisert: 17.12.2019 Sist faglig oppdatert: 17.12.2019

Helsedirektoratet har etablert et fagråd for persontilpasset medisin. Rådet skal bidra til oppfølging og implementering av anbefalingene i Nasjonal strategi for persontilpasset medisin og til at denne strategien er forankret i helsetjenesten.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.

De overordnede målene i Nasjonal strategi for persontilpasset medisin er:

  • Helsetjenesten gir god informasjon og veiledning om persontilpasset medisin.
  • Tilbudet til pasientene skal være likeverdig, trygt og holde høy kvalitet.
  • Helsetjenesten bidrar med forskning, utvikling og innovasjon i persontilpasset medisin både nasjonalt og internasjonalt.

Helsedirektoratet har overordnet koordinerende ansvar for den nasjonale strategien persontilpasset medisin. Det nye fagrådet skal være en arena der Helsedirektoratet kan få råd fra sentrale aktører og kompetansemiljøer, slik at vi til enhver tid er godt orientert om utviklingen innen persontilpasset medisin og fanger opp nye problemstillinger og utfordringer så tidlig som mulig.

- Vi trenger godt samarbeid for å sikre at vi får med oss og følger opp de viktigste problemstillingene, sier Helen Brandstorp. Hun er divisjonsdirektør i Helsedirektoratet og leder for det nye fagrådet.

Fagrådet er bredt sammensatt, med representanter fra brukerorganisasjoner, fagmedisinske foreninger, helsetjenesten, legemiddelindustrien og ulike statlige aktører.
 

Abonner på nytt eller oppdatert innhold