Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Endringer i anbefalingene for helsestasjons- og skolehelsetjenesten

Først publisert: 29.11.2019 Sist faglig oppdatert: 29.11.2019

Helsedirektoratet har gjort oppdateringer i Nasjonal faglig retningslinje for helsestasjons- og skolehelsetjenesten. Nye endringer er på høring.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Helsestasjons- og skolehelsetjenesten og Helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

Oppdateringene inkluderer blant annet nye anbefalinger om veiing og måling som erstatter Nasjonal faglig retningslinje for veiing og måling i helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

Det foreligger også nye anbefalinger om hørsel i et nytt kapittel «Hørsel, syn og språk» under Helsestasjon 0–5 år. Anbefalingene erstatter tidligere innhold om hørsel i Nasjonale faglige retningslinjer for undersøkelse av syn, hørsel og språk hos barn.

– Helsestasjons- og skolehelsetjenesten møter nesten alle barn, og ansatte her har stor betydning for barnas helseutvikling og trivsel. Det er viktig at anbefalingene våre trygger dem i arbeidet sitt, og at vi legger til rette for at alle barn skal få undersøkelser i tråd med faglig forsvarlighet, sier Ellen Margrethe Carlsen, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Anbefalingene oppdateres fortløpende når det foreligger ny kunnskap. Per desember 2019 er anbefalingen om undersøkelse av syn på ekstern høring.

 

Nasjonal faglig retningslinje for helsestasjons- og skolehelsetjenesten

Oversikt over endringene i november 2019