Nasjonal ALIS-konferanse

03. september 2020

Sted: Park Inn Oslo Airport

Obs
Påmeldingsfrist 15. juli

Sentrale spørsmål som blir belyst under ALIS-konferansen (Allmennlege i spesialisering)

  • Hva er de viktigste tiltakene for å øke rekrutteringen av leger til kommunene, og beholde erfarne fastleger?
  • Hva er de viktigste erfaringene fra ALIS-Vest og ALIS-Nord?
  • Hvordan kan ALIS-kontorene og spesialisthelsetjenesten bidra til å øke kvaliteten på spesialistutdanning i allmennmedisin?

En viktig nyhet for fastlegeordningen er opprettelsen av 5 regionale ALIS-kontor i Bodø, Trondheim, Bergen, Kristiansand og Hamar. Dette er ett av 17 hovedtiltak i regjeringens «Handlingsplan for allmennlegetjenesten 2020 - 2024». Kontorene skal rådgi kommunene om rekrutteringstiltak som kan inngå i ALIS-avtaler, bistå med maler for ALIS-avtaler, og innhente og formidle erfaringer fra ulike tiltak i andre kommuner. Målet er at kommunene, i samarbeid med helseforetakene, skal kunne tilby sine ALIS-kandidater forutsigbare utdanningsløp med god veiledning, supervisjon og nødvendige læringsaktiviteter. 

ALIS-Vest og ALIS-Nord arrangerer konferansen i samarbeid med Helsedirektoratet, KS og Legeforeningen. 

Hvem passer konferansen for?

Målgruppen for konferansen er unge og eldre fastleger, kommuneoverleger og helseledere i kommunene, brukerrepresentanter og ledere i spesialisthelsetjenesten, samt sentrale personer fra Helsedirektoratet, Legeforeningen, KS og Helse- og omsorgsdepartementet (HOD).

Pris

Arrangørene dekker konferanseavgift og dagpakke (kr. 740,-) for alle deltakere. Deltakerne må selv dekke utgifter til reise og opphold. 

Program og påmelding

Last ned program (pdf)

OBS! Av smittevernfaglige grunner er det begrenset antall plasser. Først til mølla-prinsippet.

Overnatting

Det er mulig å bestille enkeltrom fra 2. – 3. september for kr 1.395,- pr. rom på Park Inn Oslo Airport. Prisene inkluderer frokost. 

For å bestille rom kan du ta direkte kontakt med hotellet. Telefonnummer til hotellet er: 21 93 19 37 Rom kan bestilles frem til 10 aug.

Først publisert: 10.06.2020 Sist faglig oppdatert: 10.06.2020