Om webinaret
Webinaret setter søkelys på hvordan redusere saltinnholdet i matvarer og servert mat ytterligere for å nå saltmålene i 2021. På webinaret presenteres nytt fra forskning og erfaringer fra industri, handel og serveringsnæring.
Les mer om saltpartnerskapet.
Dato: 4. februar 2021
Tidsramme: kl. 10:00 – 14:30
Opptak av webinaret vil bli publisert her i etterkant.
Målgruppe
Målgruppen for webinaret er matvarebransjen, serveringsbransjen, bransje- og interesseorganisasjoner, forskningsmiljøer og andre med interesse for saltreduksjon i matvarer og servert mat.
Påmelding
Frist: 3.2.21
Webinaret er gratis.
Lenke til pålogging blir sendt ut per e-post i forkant av webinaret.
Program
Webinarledere: Anna Naume Solem og Anne Kathrine Owren Aarum, Helsedirektoratet
Kl. 10:00 Velkommen v/Henriette Øien, Helsedirektoratet
Kl. 10:10 Nytt fra forskningen om salt og helse v/Erik Arnesen, Universitetet i Oslo
Kl. 10:30 Forskning på saltreduksjon i matvarer:
- Kaliumklorid som salterstatter i spekemat v/Morten Letnes, Grilstad AS
- Salterstattere og saltreduksjon i røkte lakseprodukter: Utfordringer og muligheter v/Even Heir, Nofima
Kl. 10:55 Benstrekk
- Prosjekt ReduSalt i Sverige – resultater tom 2019 og veien videre v/Tim Nielsen, RISE Research Institutes of Sweden
Kl 11:30 Arbeid og erfaringer i industrien
- Saltreduksjon i ferdigretter og fiskeprodukter v/Rita Nilsen McStay, Orkla
- Hvilke erfaringer har kjøttbedrifter gjort i arbeidet med å redusere salt? Hvordan jobbe med produktutvikling og hvordan samarbeide med ingrediensleverandører v/Tom Eknes og Jan Ivar Kamfjord. Fatland Sandefjord
Kl. 12:10 Lunsj
Kl. 12:40 Arbeid og erfaringer i industrien fortsetter
- Saltreduksjon i kornvarer v/Harald Alveid, My Bakery
- Saltreduksjon i EMV v/Stine Treider Arnesen, Unil AS
Kl. 13:05 Arbeid og erfaringer i handelen
- Arbeid med saltreduksjon i NorgesGruppen ASA v/Aina Marie Lien, NorgesGruppen
- Arbeid med saltreduksjon i COOP v/Heidi Birkelund, COOP
- Arbeid med saltreduksjon i Rema 1000 v/Kaia Østbye Andresen, Rema 1000
Kl. 13:40 Benstrekk
Kl. 13:50 Saltreduksjon i serveringsbransjen
- Arbeid med saltreduksjon i Compass Group FS Norway AS v/Lydia Lineikro, Compass Group
- Arbeid med saltreduksjon I Umoe Restaurants AS v/Helen Fosshaug, Umoe Restaurants AS og Anne-Katrine Ertesvåg Aa, Peppes Pizza
Kl. 14:15 Takk for i dag!
Kontakt
Ved spørsmål, ta kontakt med anniken.owren.aarum@helsedir.no eller anna.naume.solem@helsedir.no