Saltpartnerskapet 2020 - Innovasjon og erfaringer med saltreduksjon i matvarer og servert mat (webinar)

26. november 2020

Sted: Webinar

Obs
Påmeldingsfrist 19. november

Om webinaret

Webinaret setter søkelys på hvordan redusere saltinnholdet i matvarer og servert mat ytterligere for å nå saltmålene i 2021. På webinaret presenteres nytt fra forskning og erfaringer fra industri, handel og serveringsnæring.

Les mer om saltpartnerskapet.

Dato: 26. november 2020

Tidsramme: kl. 10:00 – 14:30

Målgruppe

Målgruppen for webinaret er matvarebransjen, serveringsbransjen, bransje- og interesseorganisasjoner, forskningsmiljøer og andre med interesse for saltreduksjon i matvarer og servert mat.

Påmelding

Frist: 19.11.20

Webinaret er gratis. 

Lenke til pålogging blir sendt ut per e-post i forkant av webinaret.

Program

Webinarledere: Anna Naume Solem og Anne Kathrine Owren Aarum, Helsedirektoratet

Kl. 10:00 Velkommen v/Henriette Øien, Helsedirektoratet

Kl. 10:10 Nytt fra forskningen om salt og helse v/Erik Arnesen, Universitetet i Oslo

Kl. 10:30 Forskning på saltreduksjon i matvarer:

  • Kaliumklorid som salterstatter i spekemat v/Morten Letnes, Grilstad AS
  • Salterstattere og saltreduksjon i røkte lakseprodukter: Utfordringer og muligheter v/Even Heir, Nofima

Kl. 10:55 Benstrekk

  • Prosjekt ReduSalt i Sverige – resultater tom 2019 og veien videre v/Tim Nielsen, RISE Research Institutes of Sewden

Kl 11:30 Arbeid og erfaringer i industrien

  • Saltreduksjon i ferdigretter og fiskeprodukter v/Rita Nilsen McStay, Orkla
  • Hvilke erfaringer har kjøttbedrifter gjort i arbeidet med å redusere salt? Hvordan jobbe med produktutvikling og hvordan samarbeide med ingrediensleverandører v/Tom Eknes og Jan Ivar Kamfjord. Fatland Sandefjord

Kl. 12:10 Lunsj

Kl. 12:40 Arbeid og erfaringer i industrien fortsetter

  • Saltreduksjon i kornvarer v/Harald Alveid, My Bakery
  • Saltreduksjon i EMV v/Stine Treider Arnesen, Unil AS

Kl. 13:05 Arbeid og erfaringer i handelen

  • Arbeid med saltreduksjon i NorgesGruppen ASA v/Aina Marie Lien, NorgesGruppen
  • Arbeid med saltreduksjon i COOP v/Heidi Birkelund, COOP
  • Arbeid med saltreduksjon i Rema 1000 v/Kaia Østbye Andresen, Rema 1000

Kl. 13:40 Benstrekk

Kl. 13:50 Saltreduksjon i serveringsbransjen

  • Arbeid med saltreduksjon i Compass Group FS Norway AS v/Lydia Lineikro, Compass Group
  • Arbeid med saltreduksjon I Umoe Restaurants AS v/Helen Fosshaug, Umoe Restaurants AS og Anne-Katrine Ertesvåg Aa, Peppes Pizza

Kl. 14:15 Takk for i dag!

Kontakt

Ved spørsmål, ta kontakt med anniken.owren.aarum@helsedir.no eller anna.naume.solem@helsedir.no

Først publisert: 09.10.2020