Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Brukermedvirkning (webinar)

  • 29. oktober 2020
  • 11:00–11:45

Vil du vite mer om hvordan du kan bli bedre rustet til å involvere brukere på ulike nivåer i helsetjenesten? Synes du samvalg er viktig og vil bli inspirert til hvordan få det til i praksis? Og hva vil det egentlig si at pasienter, brukere og pårørende samarbeider med helsepersonell i selve utviklingen av tjenestene?

​​​​​​​

På dette webinaret tar vi for oss selve kjernen i verktøyet Snakk om forbedring: Brukermedvirkning.

Først vil Line Eikenes Langsholt snakke om brukermedvirkning på systemnivå og hva det betyr for det individuelle tilbudet. Kim Fangen jobber på en brukerstyrt poliklinikk og vil besvare spørsmålet hvordan kan vi, pasientene, ta aktiv del i egne behandlingsforløp på tjenestenivå? Til slutt vil Simone Kienlin ta for seg temaet Samvalg – hva det vil si, hvorfor det er viktig og hvordan involvere pasienter i beslutninger om egen helse?

Ta med deg kaffekoppen og notatblokka, og benytt anledning til å bli inspirert sammen med mange andre! Det vil være mulighet for å stille spørsmål i chat.

Innledere:

  • Line Eikenes Langsholt, rådgiver i brukermedvirkning i Helsedirektoratet med lang erfaring som brukerrepresentant i helse og omsorgsfeltet.
     
  • Kim Fangen, erfaringskonsulent medisinsk poliklinikk (HIV og ME) SSHF Kristiansand Prosjektleder i kvalitet og moderniserings SSHF Brukerkonsulent UiA, Institutt for helse- og sykepleievitenskap.
     
  • Simone Kienlin, spesialrådgiver i samvalg ved Helse Sør-Øst RHF og Ph. D student ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.


Takk til Torunn Wibe fra USHT Oslo for verdifulle bidrag i utviklingen av programmet.

Ordstyrer:

  • Kari Annette Os, seniorrådgiver, avdeling kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet, Helsedirektoratet

Først publisert: 21.10.2020 Sist faglig oppdatert: 29.10.2020 Se tidligere versjoner