Bra mat for bedre helse – kurslederkurs (webinar) 2021

08. februar 2021-08. februar 2022

Sted: Webinar, heldagskurs på join.nhn.no (se egen brukerveiledning)

Obs
Påmeldingsfrist 18. januar

Helsedirektoratet inviterer til en inspirerende kursdag som vil gi deg grunnleggende kompetanse om kostrådene og hvordan du kan veilede i endring av kostholdsvaner og matvarevalg på frisklivssentralen.

Om kurset

Kurset "Bra mat for bedre helse" skal bidra til å øke kunnskapen i befolkningen om kosthold og helse. Det skal kunne hjelpe deltakeren til å foreta de sunne valgene. Presentasjoner og materiell utviklet for veiledning om kostholdsvaner og matvarevalg vil bli gjennomgått på dette kurslederkurset. Konseptet er utarbeidet av Helsedirektoratet. Dette er et heldagskurs.

Målgruppe

Hovedmålgruppen er ansatte på frisklivssentraler.

Kurset kan også være relevant for

  • Helsepersonell som tilbyr kostveiledning og hjelp til endring av levevaner
  • Medlemmer av kommunale ressursgrupper i ernæring
  • Personer knyttet til lavterskeltilbud i regi av frivillige organisasjoner

Praktisk informasjon

Det er en fordel om du har erfaring med samtalemetoden motiverende intervju (MI) siden denne fokuserer på motivasjon for å endre levevaner og er grunnleggende i arbeidet med kostholdsveiledning. Det blir ikke opplæring i metoden på kursdagen. Les mer om MI og finn praktiske øvelser som kan være til hjelp for å lære teknikkene. Se gjerne filmen «Introduksjon til motiverende intervju for helsepersonell». Helsedirektoratet har i tillegg produsert fire episoder podkast om MI.

Grunnopplæring i MI tilbys av De regionale kompetansesentrene på rusfeltet (KoRus). Enkelte universiteter og høgskoler tilbyr mer omfattende MI-utdanning.

Påmelding

Program og lenke til webinar

Kl 9.00- 9.20 

  • ​​​​​​​Logg deg på, spiss blyanten og sett deg til godt rette

Kl 9.20- 9.40 

  • Velkommen og praktiske opplysninger

Kl 09.40- 10:30 

  • De nasjonale kostholdsanbefalingene, Utvikling i norsk kosthold, Handlingsplan for bedre kosthold 2017-2023
    v/seniorrådgiver Henriette Walaas Krogh, Helsedirektoratet

Kl 10.30- 1040

  • Pause

Kl 10.40-11.00

  • Gruppearbeid: Forventninger og motivasjon

Kl 11.00-12.30

  • Felles gjennomgang av BraMat-kursledermateriellet, inkludert erfaringer og tips til gjennomføring av BraMat-kurs
    v/veileder i fysisk aktivitet og kosthold Christel Dahl, Sandnes kommune
    Pause underveis

Kl 12.30-13.00

  • Lunsjpause! Få deg gjerne litt frisk luft og dagslys​​​​​​​

Kl 13.00-14.35

  • ​​​​​​​Forts. felles gjennomgang av BraMat-kursledermateriell
    Det blir gruppearbeid underveis
    Pause underveis

Kl 14.35-14.45

  • Pause

Kl 14.45-15.30

  • Forts. felles gjennomgang av BraMat-kursledermateriell
    ​​​​​​​Oppsummering, evaluering og takk for nå.

Vi legger opp til en dynamisk undervisning med forelesning, refleksjon, gruppearbeid og erfaringsutveksling.

Kontakt

Kontaktperson: Henriette Walaas Krogh

Først publisert: 21.09.2020 Sist faglig oppdatert: 21.09.2020