Bra mat for bedre helse – kurslederkurs (webinar)

25. november 2020

Sted: Webinar, heldagskurs

Obs
Påmeldingsfrist 13. november

Helsedirektoratet inviterer til en inspirerende kursdag som vil gi deg grunnleggende kompetanse om kostrådene og hvordan du kan veilede i endring av kostholdsvaner og matvarevalg på frisklivssentralen.

Om kurset

Kurset "Bra mat for bedre helse" skal bidra til å øke kunnskapen i befolkningen om kosthold og helse. Det skal kunne hjelpe deltakeren til å foreta de sunne valgene. Presentasjoner og materiell utviklet for veiledning om kostholdsvaner og matvarevalg vil bli gjennomgått på dette kurslederkurset. Konseptet er utarbeidet av Helsedirektoratet. Dette er et heldagskurs.

Målgruppe

Hovedmålgruppen er ansatte på frisklivssentraler.

Kurset kan også være relevant for

  • Helsepersonell som tilbyr kostveiledning og hjelp til endring av levevaner
  • Medlemmer av kommunale ressursgrupper i ernæring
  • Personer knyttet til lavterskeltilbud i regi av frivillige organisasjoner

Praktisk informasjon

Det er en fordel om du har erfaring med samtalemetoden motiverende intervju (MI) siden denne fokuserer på motivasjon for å endre levevaner og er grunnleggende i arbeidet med kostholdsveiledning. Det blir ikke opplæring i metoden på kursdagen. Les mer om MI og finn praktiske øvelser som kan være til hjelp for å lære teknikkene. Se gjerne filmen «Introduksjon til motiverende intervju for helsepersonell». Helsedirektoratet har i tillegg produsert fire episoder podkast om MI.

Grunnopplæring i MI tilbys av De regionale kompetansesentrene på rusfeltet (KoRus). Enkelte universiteter og høgskoler tilbyr mer omfattende MI-utdanning.

Påmelding

Kurset er fulltegnet.

 

Program og lenke til webinar

Oppdateres.

Kontakt

Kontaktperson: Henriette Walaas Krogh

Først publisert: 21.09.2020 Sist faglig oppdatert: 21.09.2020