Ernæring i skolen

  • Faksimile av to rapporter
    Undersøkelser av mat og måltider i skolen

    Disse fem rapportene gir blant annet  informasjon om hvordan skolemåltidet gjennomføres i norske skoler, hva slags mattilbud elvene har og skolenes kjennskap til Retningslinjer for skolemåltidet.

  • Skolemat
    Materiell - matpakke og kostråd

    Informasjonspakken inneholder plakater, presentasjoner og annet materiell om matpakke og kostråd, som kan brukes i undervisnings- og informasjonsarbeid​.

  • Barn spiser brødmat på skolen.
    Retningslinjer for skolemåltidet

    ​Regjeringen har som mål at barn og unge skal ha gode kostholdsvaner. Tilrettelegging for gode måltider og et sunt mat- og drikketilbud på skolen vil bidra til at barn og unge får gode muligheter til å etablere et helsefremmende og godt kosthold.

  • Frukt.
    Abonnementsordningen Skolefrukt: for hele grunnskolen fra høsten 2014

    ​Skolefrukt er et ledd i myndighetenes arbeid med å øke forbruket av frukt og grønnsaker blant grunnskoleelever. Alle elever som deltar i Skolefrukt, får daglig en frukt eller grønnsak på skolen.

  • En skolegutt drikker melk.
    Skolemelk

    ​Helsedirektoratet anbefaler at elevene drikker skummet melk, ekstra lett lettmelk eller lettmelk på skolen.

  • Forsiden av kokebok for alle.
    Kokebok for alle

    ​«Kokebok for alle» skal stimulere til matglede og inspirere både unge og voksne til å lage god og sunn mat.  ​​​

  • Grønt nøkkelhull, logo til nøkkelhullsproduktene
    Undervisningmateriell om Nøkkelhullet

    Undervisningsmateriellet om Nøkkelhullet er et godt redskap for lærere som vil gi barna kunnskap om sunn mat.